Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför tog det så lång tid i Askersund?

Så har även Askersunds kommun öppnat för sina äldre att få ta emot besök av sina anhöriga. Tänk, vår kommun måste vara unik som behöver två veckor extra för att kunna starta boendena för besök av anhöriga.

I övriga landet kunde man starta den 1 oktober men vår socialchef behövde några extra veckor på sig, för att kunna ta emot besök från anhöriga. Ska inte våra styrande i kommunen kunna hålla samma tempo som i övriga landet?

Det skylls på att det startas ett nytt boende, Smedsgården, men när man flyttade på våra äldre från deras gamla boende till sitt nya boende gick det undan. Då befann sig tydligen rätt personal på rätt plats.

Men när de äldre kom till sitt nya boende gick det enligt socialchefen inte lika fort att få in rutinerna för personalen.

Vad beror detta på?

Att skylla på sin personal att de inte kommit in i rätt rutiner på boendena, är ett enkelt sätt att skylla på andra och komma lindrigt undan själv.

Det övergripande ansvaret har väl socialchefen som ska meddela sina anställda vilka regler och rutiner som gäller för tillfället, så personalen hinner bli klara i tid om det kommer till en ny förändring från våra statsepidemiologer.

Det kostar att ligga på topp med ett nybyggt boende, som flera inte önskat komma till.

Men vad har våra äldre för talan och vilka lyssnar på dem?

Anne-Lie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel