Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästaren kan än – Stig Blomqvist, 70, vann sin klass i Midnattssolsrallyt

Han fyller 71 i slutet av juli.
Men Stig Blomqvist, Sveriges senaste världsmästare i rally, kan än.
I helgen körde han hem segern i sin klass i klassiska Midnattssolsrallyt.

Annons

1984 tog örebroaren Stig Blomqvist, nu 70, Sveriges senaste VM-titel i rally.

Men trots att det gått 33 år sedan dess har Blomqvist aldrig slutat gasa. Genom åren har han plockat många tunga titlar – som när han så sent som 2015 vann Safarirallyt – och i slutet av förra veckan tog han hem sin klass när det historiska rallyt Midnattssolsrallyt avgjordes med start och mål i Vimmerby. En tävling Blomqvist totalvann 2009.

Blomqvist, som hade SMK Örebro-kollegan Robert Jakobsson som kartläsare i en Ford Escort, tappade nästan en minut på täten redan på andra specialsträckan och var i det läget nere på 34:e plats, men klättrade sedan i listan hela rallyt, och kom i mål på elfte plats totalt, 5.39 bakom segrande Mats Jonsson, Forshagas mångfaldige SM-guldmedaljör. I sin klass var Blomqvist dock helt överlägsen, och vann med nästan 2,5 minuters marginal ned till Jorge Perez-Companc på andraplatsen.

Och om Stig någon gång trots allt skulle pensionera sig från körningen så är nästa generation mer än redo att ta över: I helgen tog Stigs son, Tom Blomqvist, sin andra pole position i tyska standardbilsmästerskapet DTM i karriären.

I Midnattssolsrallyts regularityklass, som inte går ut på att köra så fort som möjligt utan närmast en förutbesämd idealtid, slutade Noras Kjell Carlsson och Torbjörn Zetterljung, i en Volvo 360, på andra plats bakom norska segrarna Björn och Are Burum.

Annons