Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världstourtävling stoppades av broöppning – Fahlin upprörd: "Inte rättvist någonstans"

Snacka om praktskandal.
Med mindre än fem kilometer kvar av etapploppet Tour of Norway, en del av cyklingens världstour med Örebroproffset Emilia Fahlin bland toppåkarna, avbröts tävlingen av en broöppning.
– Inte rättvist någonstans, suckar Fahlin i en Youtubeintervju.

Efter 136 av lördagens totalt drygt 140 kilometer långa etapp i Tour of Norway, på den avslutande sträckningen inne i centrala Fredrikstad, hände det som inte fick hända: Plötsligt stoppades hela tävlingen av en broöppning för att släppa förbi en segelbåt.

Något som förstörde först och främst för de fyra utbrytare som hade över 20 sekunders marginal bak till den jagande klungan, men som också gjorde att hela fältet med över 100 cyklister samlades ihop med bara minuter kvar av tävlingen. Parodiska scener, helt enkelt.

– Det ska inte vara möjligt. Det är det sjukaste jag sett, sa norska tv-kommentatorn Christian Paasche enligt Expressen samtidigt som tävlingsledningen förklarade att boröppning var tidsstyrd från Oslo, och att stoppet berodde på att tävlingen dragit ut mer på tiden än funktionärerna från början beräknat.

LÄS MER: Fahlin bakom världstourseger i Norge: "Satte mig i en perfekt position"

Örebrocyklisten Emilia Fahlin, som deltog i jakten på utbrytarna innan broöppningen, hamnade mitt i kaoset när över 100 cyklister väntade på att bron skulle stänga, bommarna skulle gå upp och fältet skulle släppas igen.

– De kunde väl ha väntat med att fälla upp bron i 30 sekunder så vi hade hunnit förbi? Och när alla cyklister kommer upp bakifrån och tränger ihop sig och det står motorcyklar mitt i klungan och väntar ... Det finns inget man kan göra, det blir inte rättvist någonstans, säger Fahlin i ett Youtubeklipp och skakar på huvudet.

När tävlingen väl kom igång igen blev det en vild jakt in till målet, där Fahlins tidigare lagkamrat Chloe Hosking tog hem den massiva klungspurten närmast före nederländska superstjärnan Marianne Vos, vars andraplats med tillhörande bonussekunder dock räckte för att ta över totalledningen med tolv sekunders marginal ned till tidigare ledaren, Fahlins belgiska lagkamrat Jolien D'hoore. Fahlin ligger på 26:e plats i sammandraget, 31 sekunder bakom Vos.

Tour of Norway avslutas på söndagen med en 157 kilometer lång etapp med start i Svinesund och mål i Halden.