Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmande föreställning i Stadras teaterlada

På fredagskvällen var det premiär och även lördag kväll gavs föreställningen "Manuskripten ... on Ice" på Stadra.

En hyllning till Bergslagens sjöar och Barbro Lindgrens diktvärld, det är vafd föreställningen är. Sjöarna genom att rytmiskt läsas upp i talkör, och Lindgren genom ett hopplockat axplock bjudet bland annat som ”talpotpurri”.

Medverkar förutom konstnärlige ledaren Magnus Wetterholm, gör även Eva Haldert och Lasse Forss, och trion ger en trivsam återblick av tidigare teaterproduktioner i stearinljusens sken.

På ”isen” ligger manuskripten i hög, och slumpen avgör vilket publiken ska få en inblick i. Förutom att valda stycken och replikskiften läses, delar skådespelarna med sig av egna minnen och anekdoter om sådant som hänt utanför scenen vid de tidigare föreställningarna. Som när Eva ville hem snabbt efter att ha spelat spöke, och tänkte att hon sminkar av sig hemma, men var tvungen att tanka bilen på vägen...

Och så lite form på det. Som ingångsnumret där hela trion hoppar in på kryckor och försöker överglänsa varandra där på isen med sina konster. Något som direkt fick besökarna att skratta gott.

Läs mer i måndagens papperstidning.