Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmande i Rallarundan

Enligt arrangerande OK Tisaren är det alltid vackert väder på Rallarundan, och nog stämde det under gårdagskvällen.

Vinden som blåser över Alléområdet är varm, och allt laddat för en helskön kväll med nära och kära.

– Vi blir säkert spridda under loppet då några av oss går och andra springer, men sen sammanstrålar vi efteråt för att äta baguetten tillsammans. Det är ju den stunden som är det bästa på hela kvällen, skrattar Victoria Jacobsson, som innan start står och väntar med arbetskamtartena från förskolan Sagobacken i Vretstorp.

– Vi har varit med sedan förskolan bildades. Jag peppar alla till att delta, säger Carina Olofsson som i år även har med sig dottern Wilma.

Årets Rallarrunda lockade upp emot 400 deltagare, vilket är rekord.

– Allt fler arbetsplaster får upp ögonen för loppet, vart efter vi når ut med information. Rallarrundan har blivit som vår hemmavariant av Vårruset, mindre och mer personligt, säger Carina Hall från OK Tisaren.

Inga resultatlistor sammanställs. De som vill veta sin tid får vackert på egen hand hålla koll på stoppuret- och det gjorde såklart vinnaren Per Arvidsson, IF Start:

– Jag siktade på att vara under 17 minuter, så nu är jag riktigt glad! säger Per som sprang över mållinjen på finfina 16.55.