Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värna friluftsliv och klimat

Jag har väl i och för sig även förut varit ute i skog och mark en hel del, men i år har det sannerligen blivit ofta. Och jag har väl även förut ofta tänkt tanken att vad fina utflyktsmål och vandringsleder vi har i Örebro med omnejd, men i år har jag sannerligen uppskattat detta extra mycket. Så fint ordnat med rastplatser och med möjlighet för eld och grill! Hela 20 natur- och kulturreservat har vi ju Örebro och ytterligare 23 runtomkring i länet.

Förut har jag ofta reflekterat att vad märkligt och synd det är att inte fler använder sig av de här lättillgängliga möjligheterna till naturupplevelser, men i år är vi ju många som rört oss ute. Och vi har upptäckt att det har sin tjusning i alla väder, också ”gråbeigefuktiga” novemberdagar.

På juldagen vandrade jag och min man i Karlsundsområdet, och det var roligt att se allt socialt umgänge som pågick kring så gott som alla rastplatser. Så en eloge till de som sett till att vi är så välförsedda här med platser för friluftsliv och rekreation! Och en förhoppning, för att inte säga en stark önskan, om att vi får behålla vår natur och våra årstidsväxlingar, att vi värnar klimatet och hejdar uppvärmningen av planeten.

En konkret åtgärd –  linje med det – skulle vara att Örebro kommun inför koldioxidbudget. Och att regionen avblåser planerna på en utbyggnad av flygplatsen.

Karin Greve

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel