Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värvar hemvändare – och engelsk duo

Krisklubben Karlslund förstärker för att rädda kontraktet i division 2.

Karlslunds IF är sist i division 2 södra Svealand och har fem poäng upp till kvalplatsen. Men ingen kan säga något annat än att klubben agerar för att vända trenden. I våras sparkades huvudtränaren Mustafa Ismael. Och nu förstärks laget med tre nya spelare inför höststarten.

Publiken på Karlslund arena kommer få se en gammal bekant på planen under resten av säsongen. Tekniske mittfältaren Rasmus Norén väljer nämligen att vända hemåt efter ett kort äventyr i Motala där han var lagkompis med förre Forward- och ÖSK-spelaren Kristoffer Näfver.  Norén har sedan tidigare gjort totalt sju säsonger för Karlslund och lånas nu ut av Motala under hösten.

– Under mina tidigare år här i Kif trivdes jag väldigt bra och det kändes nu naturligt att tacka ja när KIF kom med förfrågan om spel i höst. Nu ska det bli otroligt kul att få dra på sig den röda tröjan igen, en rolig utmaning! Jag känner mig i bra form och ser fram emot att kunna bidra med mina fotbollsegenskaper och erfarenhet, säger Norén i ett pressmeddelande.

Samtidigt som han spelat för Motala har Norén bott kvar i Örebro, vilket inte alltid har varit helt optimalt.  

– Jag har även trivts väldigt bra i Motala. Det är en fin stad och en bra klubb, men det har samtidigt varit segt att pendla 4-5 dagar i i veckan, säger 30-åringen.

Men Karlslund nöjer sig inte med det. Adam Brundle och Tyrelle McLeod-Bentley har också skrivit på för klubben. Båda två är 21 år och båda två är engelsmän. De kommer närmast från PSC Soccer Academy i USA.

– Dessa killar har tillhört akademin sedan februari i år. De var då med i en "tryout" med ca 300 spelare där de 16 bästa valdes ut att tillhöra detta lag. Vi anser att Adam och Tyrelle var bäst på plan när vi mötte laget i en träningsmatch tidigare i somras, så vi är mycket nöjda att ha värvat dem till vår klubb, säger Karlslunds sportchef Andreas Östby.