Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väskan försvann på bussen

En kvinna blev av med sin väska när hon åkte buss mellan Stockholm och Askersund. Nu har Allmänna reklamationsnämnden (Arn) beslutat att researrangören ska betala 1 500 kronor till kvinnan.

Annons

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, åkte i september förra året från Askersund på en kryssning till Mariehamn. Biljetterna med Viking line hade kvinnan köpt via ett bussbolag, som i sin tur hade anlitat ett annat bussbolag.

När kryssningen var slut steg kvinnan på en buss i Stockholm med destination Hallsberg. Men när hon kom fram visade det sig att hennes väska som förvarats i bagageutrymmet var borta. Någon annan resenär som gick av i Örebro hade antagligen tagit den.

Kvinnan fick aldrig tillbaka väskan, och hon ordnade med ersättning från sitt försäkringsbolag. Självrisken på 1 500 kronor ville hon att bussbolaget skulle betala - men hon fick nej.

Bussbolaget skyllde i sin tur på Viking line och det andra bussbolaget. Men nu har Arn beslutat att bussbolaget som kvinnan köpt sin biljett av ska betala självrisken.

Beslut från Allmänna reklamationsnämnden är en rekommendation.

Annons