Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläcka i Lindesberg

I går eftermiddag brast en huvudvattenledning nära Skottbackarna. Det gjorde många hushåll vattenlösa. Personalen vid Bergslagens kommunalteknik hade vid 17-tiden i går gott hopp om att kunna leda om flödena så att alla skulle få vattnet tillbaka.

Annons

Vid lunchtid hade Tomas Jansson vid Bergslagens kommunalteknik sett att vatten trängde upp på andra sidan järnvägen nära Strandvägen där stigen till Tempelbacken går upp.

– När vi kom tillbaka för att titta lite senare small ledningen.

Då stängdes ledningen av på båda sidor om avbrottet och arbetet med att leda in vatten i nätet från andra håll inleddes.

– Vi tror att vi har hygglig kontroll på läget så att inga hushåll ska behöva vara utan vatten i natt, sade Håkan Ryman och Tomas Janson.

Då grävde de fram en vattenpost i korsningen Strandvägen, Lindebergsvägen. Avbrottet ledde till att vattentillförseln sviktade ända ut mot Grönbo. Den trasiga vattenledningen lagas förmodligen under tisdagen.

– Det är nu det börjar när kylan släppt. Då går tjälen ännu djupare och häver med ledningarna, men vi har klarat oss ganska bra hittills, säger Håkan Ryman.

Även Frövi och Fellingsbro har drabbats av vattenläckor de senaste dagarna.

Annons