Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vedevåg ett steg närmare en affär

Arbetsgruppen som jobbar för en affär i Vedevåg tog ytterligare ett steg mot en affärsetablering i Vedevåg på torsdagen.

Annons

Sedan Kvarnhallen slog igen i somras har orten med mellan 350 och 360 hushåll varit utan dagligvarubutik. I går var säljare från Axfood närlivs och tittade på lokalen i den gamla Konsumbutiken.

– Det ser rätt okej ut, även om butiksytan kunde vara större, sade Per Ekblad när han studerade ritningen över den tänkta butikslösningen.

Senast var en mc-affär inhyst i butiken och ägaren är intresserad av att sälja. Affärslokalen med två tvårumslägenheter på övervåningen är ihopbyggd med fastigheten där pizzerian i Vedevåg huserar. Den delen av byggnaden ägs av Stig Målefors som är en av ivrarna till att Vedevåg åter ska få en livsmedelsbutik.

Tanken är att ha ska förmås att köpa fastigheten som sedan ska arrenderas ut till den som vill driva en Handlar’n-butik.

Arbetsgruppen har varit och tittat på Axfoods konceptbutik och kommit fram till att det vore ett bra alternativ i Vedevåg. Arbetsgruppen anser också att det brådskar med att få till stånd en affär.

– Kan vi inte få tag på en privatperson som kan driva bildar vi en ekonomisk förening som dar igång snarast möjligt, säger Torhild Palm i arbetsgruppen.

Axfood-duon Per Ekblad och Louise Enerholm var inte bara positiva till butikslokalen. Med sig hade de också ett namn på en tänkbar butiksinnehavare. En person som tidigare drivit en Handlar’n-butik i Örebrotrakten.

Nästa steg blir att få Bergslagens miljö- och byggnämnd att inspektera den gamla Konsumbutiken.