Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vem fan vill bli filmadoch upplagd på Youtube?"

"Vårdpersonalen måste förstå att det är ett serviceyrke de har!" Så lyder en av många läsarkommentarer till nätartikeln om att du får filma din egen vård på USÖ.

Men att personalen på universitetssjukhuset i Örebro känner till patientens rätt stämmer inte med alla NA-läsares erfarenheter:

"Vi filmade ultraljudet när vi väntade barn, på USÖ, och personen som utförde undersökningen blev jättearg och blev otrevlig..." BevismaterialFlera som kommenterar artikeln ser en poäng i att kunna lyssna igenom vad läkaren egentligen sa i lugn och ro - eller som bevismaterial om ord ställs mot ord.

Andra ser vårdpersonalens synvinkel:

"Ni som säger ja till detta, tycker ni att det skulle vara ok för er att bli filmade när som helst, av vem som helst, i vilken situation som helst på er arbetsplats?"

eller:

"Vem fan vill bli filmad av en helt främmande människa och sedan upplagd på Youtube?"

Läs fler kommentarer och kommentera själv här.

TIPSA NA: Har du filmat eller spelat in din vård? Jobbar du inom vården och har positiva eller negativa erfarenheter av att bli dokumenterad av patienter?

Hör av dig till reporter Carina Tenor på [email protected]