Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem har koll i Örebro kommun?

Håller med Kristina Malmsten och andra debattörer beträffande kollektivtrafiken. Vad är syftet?

När nya E18 byggdes skulle bussarna gå där så tidigare hållplatser försvann och efter många om och men byggdes en dyr bussficka utefter E18 där man kan gå av bussen.

Bussturerna genom Lanna minskas medan folkmängden ökar. En ny linje finns till Skärmartorp med en fin pendlarparkering. Den går nästan tom. Någon undersökning om när folk vill åka? Måste det förresten vara fullstora bussar i all trafik? Landsortstrafiken minskar så fler tar bilen till Örebro, där p-avgifterna ökar.

Det verkar vara en enda soppa. Gatubelysningen har eftersatt underhåll, va-nätet likaså, man lyckas inte göra en vettig upphandling av p-automater, man har ”inte råd” att fixa bassängerna i stadsparken, Öbo måste sälja för att ha råd med underhåll eftersom ”vinsten” ska gå till ägaren/kommunen. Harald Aronsson skapade stiftelsen där pengarna stannar och arbetar i stiftelsen.

Har vi skattebetalare ”råd” med BRT?

Är det någon som har koll?

Siv Wessling

Vintrosa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel