Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem ska stå i ÖSK:s mål?

Jonas Sandqvist släppte in fyra mål i premiären.
Andravalet Tomer Chencinski gjorde samma sak ett par dagar senare i U21-laget.
Nu är frågan vem som står mot Mjällby?

Det var inte bara Jonas Sandqvist som släppte in fyra mål.

Även Tomer Chencinski, som bänkades i premiären, fick plocka ut fyra bollar när ÖSK:s U21-lag förlorade med 4–1 mot IFK Göteborgs motsvarighet på tisdagen. Dock inte under en och samma halvlek.

– Det finns inga ursäkter, mer än att det var en riktigt svår match. Göteborg hade sju spelare med från A-lagstruppen. Men den matchen är glömd nu, säger Chencinski.

Vad säger du om det tänkbara upplägget att alternera mellan två målvakter?

– Egentligen är det inte konstigare att konkurrenssituationen lever vidare och att det fortfarande gäller att ge allt och visa att man vill stå. Klart att jag hoppas på chansen. Jag är redo och vill som alltid spela. Men jag är bara en spelare och det är tränaren som bestämmer. Och Sixten vet att jag är redo.

”Svårt att svälja”

– Vi såg riktigt platta ut i premiären. Trötta är fel ord men inte vakna i alla fall. Det var riktigt dåligt och tufft att svälja ett sådan premiär. Men sådan är fotbollen. Nästa gång är det något annat lag som är mer välförtjänta av att vinna mot oss – men det är ändå vi som vinner.

– Jag spelar lika mycket för fansen som för min egen skull. Och det gjorde ont att se hur ledsna de blev. Jag lovar att vi kommer tillbaka.

– Förut höll jag på med yoga. Men nu är det mest meditation. Det gör mig lugn och mentalt stark. För mig handlar det om att ha samma förberedelser hela tiden, oavsett match eller träning. Det är viktigt att man tar lika seriöst på bägge och det inte skiljer sig.

ÖSK möter Mjällby på Strandvallen klockan 16.00 på lördagen.

Läs mycket mer inför den matchen i lördagens NA, papperstidningen!