Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev till Bo Rudolfsson, Kummunalråd i Laxå.

Efter att lyssnat på P4 Extra nyss inställer sig frågan till Bo Rudolfsson, varför far du med osanning, en kristen människa?

Varifrån har du fått att vår by är delad om sophögen, var hittar du någon i Röfors som tycker det var okej att ha de som vi haft?

Varför tror du att någon tycker det är okej att miljön förstörs?

Vi lämnade i september 2019 en namnlista till dig på 230 namn, det bor 195 människor i Röfors.

Varför anser du dig veta mer än vi som bor intill området vad som hänt. Du säger mesta soporna kom dit efter Länsstyrelsens inhibitionsbeslut, var har du fått det ifrån?

Du säger fler saker som inte stämmer med verkligheten. Vi i Röfors undrar vad du tror du tjänar på det, vems ärenden springer du?

Är någon enstaka företagares intressen viktigare än oss 195 invånare rätt till ett värdigt liv.

Är du så totalt felinformerad tycker jag du skall tänka om och verkligen våga träffa oss så du får rätt information.

Du får ursäkta att jag anklagar dig för att fara med osanning men jag försöker se något ärligt i detta men kan inte.

Björn Brohmée

Röfors

Jag arbetar utifrån vad som står i kommunallagen och Laxå kommuns målsättning att få mer företagande i kommunen, vilket är del av mitt uppdrag som kommunalråd.

Svar direkt:

Hej Björn

Att du reagerar på att jag på journalistens fråga bekräftar att det fanns delade uppfattningar om verksamheten på Röfors Mijöåtervinning AB är förvånande. Jag har fått ett antal bekräftelser att alla inte ställde upp på din beskrivning av situationen och att personer känt sig hotade när man inte velat skriva under namninsamling. Även journalisten från P4 Extra som intervjuade mig fick det bekräftat då han på en intervjuförfrågan fick svaret att personen inte vågade ställa upp på en intervju utifrån den situation som uppstått.

När och på vilket sätt har jag någonsin sagt att jag tycker att ”det är okey att miljön förstörs? I NA den 20 september 2020 säger jag ”Om företaget har gjort fel ska myndigheterna göra sitt jobb. Alla som gör fel enligt miljöbalken ska dömas i domstol.” Ditt påstående är ett totalt falsarium!

Efter Länsstyrelsens inhibitionsbeslut sommaren 2020, då de upphävde Miljöförvaltningens beslut att stoppa verksamheten kom en stor mängd material in till verksamheten på Röfors Mijöåtervinning AB.

Denna information har jag fått både från tjänstepersoner i Laxå kommun och i Sydnärkes Miljöförvaltning. Det är inget som jag hittar på själv.

Hantering av denna typ av verksamhet som funnits i Röfors handhas av de myndigheter som finns, i detta fall Sydnärkes Miljöförvaltning och Sydnärkes Byggförvaltning.

När du frågar om ”vems ärenden springer du” och direkt kopplar till ”någon enstaka företagares intressen” så tolkar jag det som du fortfarande står fast vid dina tidigare anklagelser om korruption förutom att du nu också säger att jag far med osanning, det vill säga ljuger.

Mitt svar är att jag varken springer ärenden för någon eller ljuger! Jag arbetar utifrån vad som står i kommunallagen och Laxå kommuns målsättning att få mer företagande i kommunen, vilket är del av mitt uppdrag som kommunalråd.

Hantering av denna typ av verksamhet som funnits i Röfors handhas av de myndigheter som finns, i detta fall Sydnärkes Miljöförvaltning och Sydnärkes Byggförvaltning. Detta inkluderar åtgärder vid eventuella fel eller anmälningar, vilket också skett. Denna typ av ärenden handhas inte av kommunstyrelse, kommunalråd eller någon tjänsteperson på kommunhuset.

Då du är tidigare kommunalråd och dessutom nyvald revisor i Laxå kommun, nominerad och vald av Socialdemokraterna, så borde du veta vem som hanterar miljöärenden och veta vilka befogenheter en kommunstyrelse har.

Bo Rudolfsson

Kristdemokraterna, Laxå

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel