Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vann i Hällefors?

Vem vann valet i Hällefors? S backade rejält och Grythyttelistan klev in och tog 3 mandat. Men vilka som ska styra den kommande mandatperioden är oklart.

Annons

S backade till 11 mandat (-4). V, HOB, M och C ligger samtliga kvar på vardera 4 mandat. Och dessutom klev SD in och tog 1 mandat.

Men efter valresultatet är det mesta ett frågetecken. S + V tillsammans får 15 mandat, men ett samarbete mellan S och V är inte en självklarhet.

– Vi samverkar med dem där vi kan föra fram våra åsikter bäst, och det måste inte vara med sossarna, kommenterar Stefan Backius (V) valresultatet.

Barbro Stein (GL) jublar förstås över GL:s lyckade valresultat. Men vad gäller samverkan har hon ett liknande budskap som V.

– Vi har inte bestämt vilka vi tänker samarbeta med. Det ska vi diskutera nu, säger Stein.

Christina Johansson (M) framhåller också det osäkra politiska läget efter det preliminära valresultatet.

– Det är inte på något vis klart vilket eller vilka partier som ska styra Hällefors. Och värsta tänkbara scenariet är att ha två block på vardera 15 mandat och SD som vågmästare, säger Johansson.

Ritha Sörling (S) säger att Socialdemokraterna för närvarande inte har någon samverkanspartner. Och det dåliga valresultatet kommenterar Sörling så här:

– Vi har en mycket tung ryggsäck med oss från den mandatperiod som varit.

Varken Miljöpartiet eller Kristdemokraterna lyckades komma in i kommunfullmäktige.

Annons