Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem vet bäst, Försäkringskassan eller en kirurg?

Hur kan Försäkringskassan gå emot en kirurgs sjukskrivning efter en operation? Kan det vara möjligt att de så kallade experterna på Försäkringskassan vet bättre?

En anhörig till mig genomgick tidigare i höst en operation, läkaren skrev i sitt läkarintyg att under de fyra veckorna sjukskrivningen gällde fick absolut inga tunga lyft och fysiskt belastande arbete utföras. Min anhörig är snickare! Ansträngning kunde orsaka blödning.

I sin motivering skriver Försäkringskassan: ”att de inte ifrågasätter dina besvär men bedömer att de besvär som läkarintyget beskriver inte är av den omfattningen att de orsakar nedsatt arbetsförmåga i alla normalt förekommande arbeten. Det finns normalt förekommande arbeten som inte är fysiskt tunga”

Min anhörig är timanställd snickare, hade det varit bättre att han varit oärlig och anmält sig arbetslös de här veckorna?

Hela sitt vuxna arbetsliv (i 45 år) har han arbetat, betalat sin skatt, sällan eller aldrig varit sjuk och behövt utnyttjat sjukpenning. Det är synd och skam hur det har blivit i vårt samhälle! Ska det verkligen få gå till så här?

Nej, bli för allt i världen inte sjuk, försök undvik operationer, om det är möjligt. För är du snickare kan du jobba med något annat lättare under tiden du har ont och stygnen stramar. Kanske Försäkringskassan hade haft något jobb att erbjuda?

”Vi är besvikna”

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel