Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vernissage i helgen: Svanar även som akvareller vid Tysslingen

På lördag blir det vernissage på galleri Svanen vid Naturens Teater med akvareller av Stefan Gustafsson. Det vimlar av fågelmålare i Sverige men Stefan har hittat sitt eget uttryck.

Annons

Stefan Gustafsson är född i värmländska Grums och uppvuxen i Örebro. Hans fågelintresse väcktes för över femtio år sedan. Tillsammans med Bo Mörnerud cyklade han till orrkojan på Bredmossen norr om Örebro och vidare upp till trolldalen i Kilsbergen för att spana  på fåglar, berättar Stefan Gustafsson.

Läs mer: Fågelutställning som visar personligheter [+]

Målandet har varit ett fritidsintresse i drygt 30 år, och med tiden har det blivit fåglar även där. Stefan Gustafssons kännetecken är fåglarnas placering på det vita pappret. Målet är att bilderna skall ha en personlig prägel och bilden skall vara minimalistisk, säger Stefan själv, som ser sångsvanar från Tysslingen som extra tacksamma: Allt som krävs är fötter, näbb och ögon för att det ska gå att se att det är en svan. Men fåglarna och landskapen på Galleri Svanen är också målade i Holland, Danmark, Svalbard och fågelön Hornöya på Varanger i Nordnorge.