Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vet politikerna vad Kumlas invånarne vill ha?

Som invånare och skattebetalare i Kumla kommun är det nog många med mig som undrar vad som håller på att hända i kommunen. Här ska byggas badhus, här ska anläggas vattenpark, här ska vi bli 25000 invånare, här ska satsas för framtiden!

Vet Kumlas politiker vad kommuninvånarna vill ha? Många trivs och flyttar till Kumla för att det är en lagom liten naturnära kommun med låg skatt och ett rikt föreningsliv. 

Skolan i Kumla går på knäna men här läggs inga pengar, de lägger politikerna på ett badhus… Som invånare i Kumla kommun skäms jag av den politik som förs och av jämförelsen av en arvoderad politiker och att vara vd i ett företag. Förhoppningsvis har en vd lite högre utbildning än Katarina Hansson som är barnskötare. 

Vi har idag en skola i kommunen som tillhör bottenskrapet om vi tittar ur ett Sverigeperspektiv (bland de tio sämsta) i de mätningar som SKL (Sveriges kommun och landsting) görs på årsbasis per kommun på ett antal parametrar finns det ingenting som höjer resultatet utan här hittar vi låg lärartäthet, låga lärarlöner, låga betyg, dålig kompetensuppföljning osv. men det kanske är så resultatet blir om man låter en barnskötare ta ansvar för skolpolitiken? 

2010 är det valår och jag hoppas att Katarina Hansson inte får förnyat förtroende att sköta barn och utbildningsfrågor framöver.

”Mamma”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel