Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranerna dominerar rally-SM

Superveteranerna fortsätter dominera rally-Sverige. I SM-deltävlingen i Östersund tog Mats Jonsson, 55, och Lindesbergs-kartläsaren Johnny Johansson, 62, en ny seger.

Annons

Karlskogingen Eddie Hörbing, 53, jagar karriärens första SM-guld.

Men i Östersund, där säsongens andra SM-deltävling avgjordes, visade Mats Jonsson att gammal är äldst. 55-åringen från Edsvalla, med kartläsaren Johnny Johansson, 62, från Lindesberg i passagerarstolen, tog hem rallyt efter att ha tagit en stor ledning redan under fredagskvällens tre sträckor och på lördagen hållit undan över sex sträckor.

Hörbing körde, efter fredagskvällens problem, på lördagen upp sig från åttonde till tredje plats och tog viktiga poäng i SM-sammandraget. Karlskogingen som tävlar för Laxå MK var till slut 52 sekunder bakom Jonsson i mål.

Maximala sex olika ekipage har varit på pallen i tyngsta klassen under SM-säsongens två första deltävlingar och sammandraget säger inte mycket inför de fyra sista SM-deltävlingarna. VM-föraren Pontus Tidemand, som vann första deltävlingen, tvingades bryta nu. Jonsson kom inte till start i första deltävlingen medan Hörbing slutade åtta då efter att ha kört av vägen.

Degerforsduon Johan Carlsson och Johan Lövgren blev tvåa i JSM-platsen och befäste totalledningen i klassen där de är regerande mästare. Även i trimmat tvåhjulsdrivet slutade Carlsson och Lövgren tvåa, och där klättrar de från en fjärdeplats i sammandraget. I otrimmat tvåhjulsdrivet blev SMK Örebros Mattias Jirvelius och SMK Lindes Erik Gustavsson sexa.