Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi får inte se på när när människor far illa

Replik

Ja du Tjuvcrille, jag håller med dig fullständigt (NA 20 februari). Var finns hjälp till dessa stackare, som i värsta vinterkylan fick sova ute, för att samhället hade glömt bort dem? Jag mötte en av dem utanför ICA Maxi under en av de kallaste dagarna i år. Han hette J, var 35 år och stod med en pappersmugg i handen. Han sa ingenting, så jag gick fram och började prata. Han berättade lite om sitt liv och det hela slutade med att han sa att han längtade efter varm mat, dock helst flytande, eftersom tandstatusen var dålig. Hade knarkat, men blivit ren under sin fängelsetid. Eländet hade börjat, när hans kvinna hade lämnat honom.

Jag hade inga kontanter, så han fick välja vad han ville ha ur mina matkassar. Han valde en semla. Tog in honom på fiket, köpte kaffe och oboy, smoothie och en proteinbar. Denne försynte unge man åt med god aptit och jag gick bort till uttagsautomaten och tog ut 500 kr. När han fick sedeln trodde han inte, att det var sant. Han frågade vad jag hette och sträckte upp armarna för att krama mig och han var mycket nära att gråta. Jag lämnade honom med en klump i magen och gick ut i snöfallet.

På natten låg temperaturen på runt 20 minusgrader och jag tänkte på J, som föregående natt hade sovit på en toalett. Jag letade efter honom nästa gång jag var på ICA Maxi, men han var inte där.

Hur är det möjligt att Sverige och Örebro kommun tillåter sådant här? Jag skäms över hur vi behandlar dessa människor, som har hamnat lite snett och inte har något nätverk, som kan hjälpa dem att komma på rätt köl igen.

Var är ni, alla politiker? Jag kräver svar, speciellt från KD, som utger sig för att vara människor med kristna värderingar ...

”Christina”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel