Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kan skapa paradiset på jorden

Folk i hela världen dör av coronaviruset. Det finns inte hjälp att få. Vi får höra från alla håll att det inte finns pengar, till vård, skola, omsorg, att det inte finns pengar till mat. Några få personer äger hälften av världens tillgångar.

Coronaviruset bör väcka visa tankar för vår framtida existens på jorden. Kan vi fortsätta att utvecklas genom att avveckla oss själva alla andra arter på jorden? Vi måste ha ett samhälle där vi kan garantera att vi kan leva utan att vi behöver arbeta med risk för att vi ska dö på en arbetsplats, bara för att vi måste äta.

Hur kan någon som vill bli rikare än rik få förgifta jorden, vattnet, luften och oss andra som inte är med och delar dennes rikedomar?

Varje dag kastas mat för att hålla priset uppe. Bönder får pengar för att inte producera mat samtidigt som miljarder av människor inte har mat på bordet. Ska jag räkna med att det i världens rikaste länder är svårt att få vård – varför är vi inte trygga?. Har vi inte bidragit med det lilla vi kan, med skatt?. Men skatten räcker inte när vi behöver hjälp! Hur hög ska skatten vara för att det ska räcka?. Hur mycket ska vi arbeta för att äta oss mätta?

Vi ska skapa en annan värld för och en framtid där vi är inte sårbara när katastrofer drabbar oss. Vi ska inte plåga utan vi ska ta hand om varandra, för att paradiset finns på jorden för den som vill se det.

Faik Kabashi

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel