Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kommunikatörer ger örebroare insyn i kommunen

Replik

...  till ledare i NA 9 november: Nu börjar det bli lite väl många som ska tala väl om Örebro!

Vad gör en kommunikationsavdelning på en kommun? I ledaren lördagen 9 november i NA står att kommunikatörernas uppdrag är att berätta hur bra den egna kommunen är. Jag vill nyansera detta och beskriva vad som faktiskt ingår i uppdraget för en kommunikatör och vad Örebro kommuns kommunikationsavdelning gör. Detta kan istället summeras till att kommunikatörernas uppdrag är att göra Örebro kommun begripligare, tillgänglig och öppen.

Helt enkelt se till att örebroarna får tillgång till och insyn i kommunens olika tjänster och uppdrag

Vi arbetar med kommunikation så att örebroarna i alla åldrar och med olika förutsättningar ska veta hur de söker förskoleplats, vilka gator som byggs om, hur de ändrar sitt avfallsabonnemang, hur familjer kan få stöd, var det finns dagverksamhet för äldre, vart de kan vända sig om de har synpunkter på något och så vidare. Helt enkelt se till att örebroarna får tillgång till och insyn i kommunens olika tjänster och uppdrag, kan skaffa sig kunskap och vara med och påverka.  

Kommunikatörer finns också med i arbetet för att rekrytera nya medarbetare, attrahera nya företag att etablera sig här och berätta för omvärlden hur vi arbetar med olika frågor – det som kan rymmas under rubriken marknadsföring och som gör att Örebro är en levande och bra plats att bo och verka i.  

Förväntningarna från privatpersoner, företag, organisationer och andra är att kommunen ska vara enkel att hitta in i, lätt att förstå, snabb att ge information och bjuda in till delaktighet. Och de förväntningarna har ökat de senaste åren, i Örebro och i vår omvärld. Det gäller till vardags och vid kriser, och det har gjort att kommunikatörsyrket fått en annan roll och också blivit vanligare. Förr kanske yrket såg annorlunda ut, men i dag 2019 handlar det om att vara med och skapa en öppen och tillgänglig organisation som gör vardagen enklare för dem vi är till för, örebroarna.

Margareta Wall

kommunikationsdirektör, Örebro kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel