Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi som klubb kaninte ta något ansvar”

I lördags slogs huliganer på Stortorget inför den allsvenska matchen mellan ÖSK och Malmö FF. Men enligt ÖSK:s vd Jan Karlsson har klubben inget ansvar för kaoset.
– Hur ska vi kunna agera innan sånt här händer, frågar han sig.

I söndagens tidning kunde NA berätta om Linda-Olivia Olofsson och hennes dotter som hamnade mitt i kaoset på Stortorget inför matchen mellan ÖSK och MFF. Efteråt riktade mamman stark kritik mot ÖSK för att inte klubben på ett tydligare sätt tar avstånd från våldet kring fotbollen.

– Det är ändå deras ansvar det här, sa hon då.

I dag kommer repliken från ÖSK.

”Kan inte ta ansvar”– Det är givetvis oerhört beklagligt oavsett vem det drabbar. Men vi som klubb kan inte ta något ansvar för att enskilda individer beter sig så här. De som är oss nära vet vad vi står för och vet att vi tar avstånd från det här, säger ÖSK:s vd Jan Karlsson.

– Hur ska vi kunna agera innan sånt här händer, frågar han sig.

Jan Karlsson bevittnade själv inte förödelsen på Stortorget under lördagen, men han anser att det inte var riktiga supportrar som slogs och kastade flaskor.

– De som agerar så här är verkligen inga supportrar. De här individerna har ingen känsla för vad idrott är och borde inte bära något klubbmärke, säger han.

Vad gör ÖSK för att förhindra att sånt här sker?– Vi har ett starkt samarbete med Kubanerna och håller löpande dialog med polisen och de andra klubbarna i allsvenskan. Samtidigt får man sätta in det i sitt perspektiv, när det gäller matcher på Behrn arena har vi varit förskonade och jag hoppas att det här var en engångsföreteelse, säger han.

Är du förvånad över vad som hände i lördags?– Förvånad och förvånad, vi har ju sett det här i storstäderna, men att det ska komma hit till Örebro är tråkigt.

Linda-Olivia Olofsson skulle aldrig besöka Behrn arena efter det som hände i lördags - vad säger du om det?– Det är tråkigt att enskilda individer smutsar ner idrotten. Vi vill locka alla typer av grupper i samhället och självklart ska alla kunna känna sig trygga.

Våld i samband med fotboll har blivit allt vanligare i Sverige. Nu är det många som kräver hårdare tag mot huliganerna.

– Det är viktigt att klubbföreträdare träffas och diskuterar frågan. Sedan har massmedia ett ansvar att inte glorifiera, och inte benämna de som ligger bakom sånt här som supportrar, säger Jan Karlsson och tillägger:

– För det är de inte. Älskar de klubben så agerar man inte så här, säger han.