Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi tar coronaviruset på allvar i Askersund

Svar

Ur ett lösryckt citat som är tre veckor gammalt hittar Lars Ströman argument för att jag inte tar det nya coronaviruset på allvar och kallar mig aningslös (Ledare, NA 6 april). Lars Ströman påstår vidare att jag inte förstår problemen. Han målar med detta upp en bild av mig och om vad jag tycker som inte är sann. Vi har aldrig talat med varandra. Det är ett tråkigt men vanligt sätt att argumentera på, att först hitta på vad någon annan tycker för att sedan ge sig på den påhittade åsikten. Normalt sätt är det politiska motståndare som använder sig av den debattekniken.

Jag gör mitt bästa för att som politiker stötta de tjänstepersoner som just nu dagligen möter nya situationer som måste hanteras på nya unika sätt.

Jag är fullt medveten om att vårt land, liksom stora delar av vår omvärld, befinner sig i en situation vars allvar saknar motstycke i modern tid. Jag är djupt orolig för den situation som kan uppstå om det blir en omfattande spridning av coronaviruset på våra vård- och omsorgsboenden eller i vårt lokala samhälle, vi har många äldre i kommunen. Jag gör mitt bästa för att som politiker stötta de tjänstepersoner som just nu dagligen möter nya situationer som måste hanteras på nya unika sätt. Jag tror att ett bra sätt att stötta arbetet är att inte bidra till att skapa panik. Jag har stort förtroende för att vi har en organisation där alla, även om de är många, vet vad de ska göra.

Inom hemtjänsten i Askersund har vi för närvarande ett hanterbart men ansträngt läge. Den personal som är sjuk stannar hemma, men en relativt god tillgång till vikarier gör att de äldre kan få den hjälp de behöver och har rätt till. Det gör att flera av de äldre får besök av nya ansikten, men alla i vår kompetenta personal följer strikt de rekommendationer som vi får från Region Örebro läns smittskyddsenhet och Folkhälsomyndigheten.

Vår målsättning och ambition är att kontinuiteten ska öka.

Det stämmer att den undersökning som gjordes hösten 2019 visade på låg kontinuitet bland den hemtjänstpersonal som besöker de äldre i hemmen i Askersunds kommun. Det är inget nytt fenomen hos oss utan det har varit ett problem sedan lång tid tillbaka. Att våra äldre får träffa många inom hemtjänsten har flera förklaringar och orsaker. Vår målsättning och ambition är att kontinuiteten ska öka. Jag vet att vi har problem som ska lösas och vi arbetar för att göra detta. Det är ingen som inte tar det på allvar i vår organisation.

AnnaMaj Björk

Kristdemokraterna, Socialnämndens ordförande, Askersunds kommun

Svar direkt:

”Lösryckt citat?” Ja, så brukar makthavare säga när de sagt något dumt. Och i texten visar AnnaMay Björk åter igen att hon inte tar frågan på allvar. Vad görs för att ta itu med ett akut problem? Det står faktiskt ingenting om det i ett ordrikt svar.

Lars Ströman

politisk redaktör, NA

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel