Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vägrar ge upp!"

FamiljeLivs Kurreburre berättar öppenhjärtigt om sin längtan efter barn.

Annons

Snacka med andra som har svårt att få barn

Kurreburre på FamiljeLiv

Vi som gjort 3 eller flera ivf-försök

Vi är ett gift par i 30-årsåldern, bor i villa och är som de flesta andra par i vår ålder. Men en sak skiljer oss från många andra par i samma ålder; vi har kämpat och längtat efter barn i snart fem år.

Det syns inte på en, utåt är man glad och det är inget man pratar om. Därför råkar man ut för situationer i samhället där man får höra klumpiga kommentarer som sårar, och bara att se och umgås med alla andra småbarnsföräldrar är svårt.

I april förra året upplevde vi vårt lyckligaste ögonblick, efter nästan fyra år och sex provrörsbefruktningar lyckades vi för första gången bli gravida! Sedan fick vi veta att jag väntade trillingar. När chocken hade lagt sig var vi överlyckliga. Äntligen skulle vi bli en stor familj som vi hade längtat efter.

Vår lycka varade dock inte för evigt. I vecka 10 fick vi veta att en av trillingarnas hjärta hade slutat slå. Hoppet levde ändå vidare trots förlusten, vi tänkte positivt att nu kanske de andra två skulle ha större möjlighet att klara sig. Men i vecka 11 hade även deras hjärtan slutat slå och jag fick tid för en skrapning. Det var fruktansvärt, det var som om man tvingade mig att göra abort, allt kändes ju som vanligt.

Men efter att ha sörjt ordentligt ett tag så valde vi att se positivt på alltihop, vi hade trots allt gjort ett stort framsteg och faktiskt lyckats bli gravida, något vi aldrig blivit tidigare.

Efter ytterligare några försök står vi nu här fortfarande utan barn, men vi ger inte upp!

Vårt sista hopp står till våra sju blastocyster som vi har kvar i frysen. Utan FamiljeLiv.se och det stöd jag har fått från massor av medlemmar i samma situation som jag, hade jag nog inte klarat den här långa och svåra resan. Jag vill speciellt tacka alla tappra tjejer i tråden " Vi som gjort 3 eller fler ivf-försök "! Trots att vi inte lyckats hela vägen än, uppmuntrar jag alla IVF:are att kämpa vidare, trots flera misslyckade försök kan man faktiskt lyckas!

Annons