Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill bli bättre – tyck till och hjälp oss: ”Är vi pålitliga, inspirerande och tillräckligt nära?”

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Utan er läsare vore NA ingenting. Utan den där törsten efter lokala nyheter och berättelser från Sydnärke, Örebro och Bergslagen hade det inte blivit några artiklar skrivna. Därför är din åsikt om NA så betydelsefull. För att kunna utveckla journalistiken så behöver vi din hjälp med att fylla i en enkät vad du tycker om oss. På så vis får vi möjlighet att vässa vårt innehåll ytterligare.

NA har varit en trogen nyhetsförmedlare sedan 1843. Det tänker vi fortsätta med. Vårt uppdrag är att förmedla lokala nyheter dygnet runt. Lyfta det som är bra i samhället. Men vi ska också granska, avslöja och göra skillnad. Skriva om brister, orättvisor och förhoppningsvis få till en förändring till det bättre. Vi ska också ge dig starka berättelser om människor som har varit med om livsavgörande händelser. Berättelser som engagerar och berör.

Under de senaste åren har vi jobbat för att utveckla nyhetsarbetet. I vårt löfte till er läsare ska vi vara först med nyheterna men också vara först på plats, rapportera och direktsända. Därefter ska vi följa upp nyheten med en rad uppföljningar i ett högt tempo. Därför är det inte ovanligt att vi publicerar uppemot tio artiklar på ett dygn kring en och samma händelse. I tidningen fördjupar vi sedan all rapportering med senaste nytt.

Fler vänder sig till traditionella medier för att få veta mer.

Det här har varit ett mycket framgångsrikt koncept. Under hela förra året såg vi att intresset för NA ökade månad efter månad. När Sifo presenterade sin årliga räckviddsundersökning var NA ett av få mediehus i Sverige som ökat antalet läsare. Så nu har vi svart på vitt att 135 000 människor läser NA:s nyheter varje dag, på na.se, i e-tidningen och i tidningen. I år har antalet läsare ökat kraftigt på grund av coronakrisen. Fler vänder sig till traditionella medier för att få veta mer. På NA har vi fått 1 340 fler prenumeranter sedan mitten av februari. Det är en mycket stor ökning för en lokaltidning.

Är sporten tillräckligt lokal? Får du veta allt du behöver om kultur och nöje via NA?

Nu vill vi ta ett steg till för att utveckla NA:s innehåll. Vi vill ha er hjälp med vad ni tycker om NA. Är vi pålitliga, inspirerande, tillräckligt nära och upplevs vi som nyhetsledande? Spelar NA en viktig roll i utvecklingen där du bor? Vi vill också veta vad ni vill läsa mer om i NA. Skriver vi tillräckligt om politiken i din kommun, om näringslivet eller om brott och straff? Är sporten tillräckligt lokal? Får du veta allt du behöver om kultur och nöje via NA?

Enkäten går att fylla i digitalt på na.se/enkat. Enkäten har också publicerats i tidningen 18 maj och kommer att finnas i tidningen måndag 25 maj. Fyll i och lämna i brevlådan på något av våra kontor. Det går givetvis att posta enkäten också till NA, Klostergatan 23, 703 61 Örebro. Enkäten kommer också att skickas ut med mitt nyhetsbrev denna vecka. Alla som lämnar sin mejladress i enkäten har möjlighet att vinna biobiljetter.

Varmt välkommen att tycka till om NA.

För att svara på enkäten så klickar du här.