Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi vill ha en hockeyrink”

Sedan den gamla hockeyrinken vid Moab Hallen försvann har killarna i Kumla Hockeys ungdomslag fått ta emot en hel del skäll för att klara av sin barmarksträning.

Annons

Där för satte sig 13-årige André Gustafsson vid datorn och författade ett epost till Kumlas kultur och fritidsnämnd. Där beskriver han hur Kumla Hockeys Team 96 får sköta fredagsträningen på parkeringarna runt Moab Hallen.

Hej

Jag är en kille på 13 år.

Jag undrar när vi får ersättning av den gamla hockeyrinken som ni tog bort när ni byggde konstgräsplanen.

Vi är ett gäng som i dag får hållas på parkeringar eller på gator för att kunna spela ihop.

Det vore bra om ni kunde fixa en ny rink vid idrottsparken.

Mvh

André Gustafsson”

Sedan bygget av konstgräset inleddes har det inte funnits någon plan för hockeyklubbens ungdomslag att spela streethockey på. Därför har de i snart ett år fått hålla till på parkeringarna vid ishallen.

– Det händer att vi får skäll av folk och det är ju inte så roligt. När det kommer bilar så brukar vi packa ihop våra grejor och flytta till en annan del av parkeringen, säger André.

Streethockeyn är ett viktigt inslag barmarksträningen och ligger inlagd i klubbens träningskalender. Inte sällan finns det en tränare med när killarna spelar.

Flera lag tränade

– När rinken fanns så var det flera lag som tränade streethockey, men nu är det mest vi i Team 96 som håller på, säger grabbarna.

De tycker att det vore bra om kommunen kunde ordna en plan någonstans och André tycker att förslaget på en vid Allaktivitetshuset är okej. Men bäst vore det om planen låg i anslutning till Moab Hallen.

– Här har vi ett förråd där vi kan ha målburar och klubbor så vi slipper att släpa med dem. De skulle kunna asfaltera gamla grusplanen för sedan det blev konstgräs verkar det inte vara någon som spelar fotboll där, säger André.

Annons