Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill ha ett öppet klimat i Lekebergs kommun

Det har i artiklar i NA (6/5) och efter uttalanden från moderaterna i Lekeberg antytts att det finns en tystnadskultur i vår kommun.

Anledningen till att jag skriver den här insändaren är att jag som kommunstyrelsen ordförande i Lekeberg inte fått några sådana indikationer från något håll. Det är ingen medarbetare som kontaktat mig, det är inget facken lyft upp som en fara och det är heller inget som någon chef har flaggat för.

Jag vill vara väldigt tydlig med att om det är så att medarbetare är rädda för att prata med chefer eller politiker i Lekebergs kommun så är det extremt allvarligt och något som inte ska få förekomma.

Vad vi i majoriteten vill ha är ett öppet samtalsklimat med högt i tak och där vi gemensamt kan arbeta framåt för att skapa ett ännu bättre Lekeberg. I de forum som jag har med tjänstepersoner så trycker jag på att man ska säga ifrån om man tycker något är fel i alla led, så jag blir uppriktigt besviken på att man nu försöker skapa en bild av något som jag inte känner igen alls eller stämmer överens med det sättet majoriteten vill styra kommunen på.

Jag tycker motionen som allt detta grundas i är viktig och rimlig, men att anklaga oss för att ha tystnadskultur utan att ha grund för det är ett politiskt spel för att samla röster som går överstyr.

Att sedan anklaga vår kommundirektör för att försöka tysta oppositionen när han i sitt mail efterfrågar dialog för att lösa problem gör det hela ännu mer sorgligt.

Johan Niklasson

kommunstyrelsen ordförande i Lekeberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel