Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Video: Här kraschar Marcus i 200 km/h

Marcus Ericssons mardrömshelg i Malaysia slutade med en ruskig krasch – och en tung bestraffning.
I 200 kilometer i timmen krokade Marcus ihop med Davide Valsecchi i söndagens GP2-lopp.

Annons

Båda förarna kunde kliva ur bilvraken helskinnade, men Marcus dömdes som vållande och straffet blir att han flyttas bak tio placeringar i starten i nästa lopp i Bahrain.

– Väldigt tufft att ge mig en bestraffning, tycker Kumlakillen.

GP2-premiären blev ett stort fiasko för Marcus Ericsson.

Samtidigt får han vara glad att han inte hamnade på sjukhus.

Det såg riktigt otäckt ut när Marcus kolliderade med Davide Valsecchi efter 13 varv i söndagens lopp. Italienarens bil påminde om ett nedskjutet stridsflygplan när den landade upp och ner efter en dramatisk lufttur.

– För mig var det inte så farligt, men Valsecchi flög runt. Jag pratade med honom efteråt och det var ingen fara med honom. Det är inga hard feelings mellan oss. Båda såg det som en racingincident och att ingen borde bli hängd för det, säger Marcus.

Stor besvikelseDärför var det med stor besvikelse som Marcus och iSport-teamet reagerade på domarjuryns beslut: Marcus flyttas ner tio placeringar i starten av nästa lopp i Bahrain.

– Den sämsta helgen på länge blev ännu sämre, säger Marcus med en suck.

Vad hände egentligen?

– Det finns alltid två sidor av myntet men som jag uppfattade situationen gjorde Valsecchi en attack på Luiz Razia och åkte av banan. Jag såg att han kom upp på banan igen och vi hamnade sida vid sida in i en snabb vänsterkurva. Han svängde och svängde, med mig på insidan, och till slut fanns det ingen bana kvar för mig att åka på och det blev en otäck smäll. Jag vet inte om han inte såg mig, säger Marcus.

Se Marcus krasch här!

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!