Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vikingatid i konsthall

Vikingar, vikingar, vikingar. Det är temat för samlingsutställningen som visas på galleri Blå Soffan. Tre konstnärer har jobbat utifrån ämnet.

Inne i galleriet håller Tommy Eriksson på att resa upp ett stort tält.

– Trästommen till tältet har jag tillverkat utifrån en konstruktion från ett vikingatält som påträffats i Norge. Men annars vet vi inte så mycket hur exakt vikingarnas tält såg ut, berättar Tommy.

Tältduken är gjord av lintyg som impregnerats med ullfett och bivax.

Det här med vikingar är inget nytt område för Tommy. Han jobbar med vikingainspirierade läderarbeten och reser runt på vikingamarknader runt om i Europa. Det har han gjort de senaste 12–13 åren.

– Fast nu trappar jag ner marknadslivet. I år blir det kanske bara 2–3 marknader som jag ska vara med på.

Utställningen vikingar har vernissage i dag, lördag. Förutom Tommys läderarbeten finns här vikingadockor som Maria Takkinen har tillverkat och vikingakläder som Annica Lönnström har gjort i lin och ull.

Bakom utställningen står Ljusnarsbergs konstklubb. Galleri Blå Soffan håller öppet för vikingautställningen lördag, söndag samt onsdagkvällar till den 24 april.