Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig att lära ut att alla människors värde är lika

Många tycker att det är självklart att alla människors liv har samma värde. Men sedan ser vi många som dömer och behandlar andra människor efter religion och ekonomi. Det börjar väl redan i våra kyrkor då vissa anser att det finns syndare, och de själva är rättroende.

Sådant kan väl inte vi som människor bedöma, utan det hör väl till andra makter att göra.

Och det har ju inte blivet bättre när vi fått in fler religioner, där vissa har mycket svårt för att inse att alla människor på jorden har samma värde. Tvärt om så finns det sådana som placerar andra människor som en helt annan art som man kan behandla hur som helst. Detta är ju hemskt och är antagligen orsaken till mycket av det grova våldet som förekommer i vårt samhälle nu.

Talas det tillräckligt i våra skolor om att lära ut allas lika värde?

Det är väl en av de viktigaste grundstenarna i vårt samhälle, för har man inte det klart för sig, då kan människor behandla varandra hur som helst. Och det innebär väl att vi kommer in i en våldsspiral som är mycket svår att ta sig ur. Vem har rätt eller fel?

Rune Jakobsson

Hökerum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel