Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigare att unga vaccineras först

Varför vaccinera alla 70+ mot covid-19 före andra riskgrupper? Det är vi som är yngre i riskgrupp som studerar eller arbetar och håller upp samhället, ska vi behöva vänta så länge? Vi blir uppehållna i studier eller arbete i väntan på vaccin. Jag själv är student på ett universitet och har i mars/april praktik (VFU) på förskola, detta är en del som inte bara går att göra om eller göras senare. Men jag vill inte behöva gå ut på praktik i förskolan som person i riskgrupp innan jag fått vaccin, det går liksom inte att hålla avstånd i förskolan och samtidigt fullfölja sin praktik.

Inget illa ment mot alla över 70 år, menar bara att de allra flesta i den åldern har inga studier eller arbeten de måste gå till. Alla kan inte välja studier/jobb hemma. Därför borde de som är under 60/70 år i riskgrupp prioriteras inom vaccineringen. Dessutom borde även samboende med unga i riskgrupp också prioriteras inom vaccinering som de samboende för 70+. Min sambo har exempelvis ett arbete som inte går att utföra på distans och jag blir därmed väldigt utsatt.

Jag hoppas att folkhälsomyndigheten tar och funderar ett varv extra på detta, som även andra länder nu börjat fundera över.

”Universitetetsstudent i riskgrupp”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel