Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill du bli jagad av zombier - i Örebro?

I höst blir centrala Örebro platsen för ett stort zombielopp. Människor ska jagas av zombier på gator, över torg och i gallerior.

I september i fjol genomfördes för första gången loppet Run for your lives i Stråssa i norra länet. Nu ska loppet flytta till Örebro.

– Det kan bli stort i Örebro. Det finns inget annat sådant här lopp i Sverige som genomförs i en stad, berättar Erik Haneskog, som tillsammans med sin tvillingbror Gunnar driver företaget Batalj Event i Stråssa och arrangerar olika event där.

– I måndags blev loppet i Örebro offentligt på vår hemsida och det väckte stort intresse direkt, säger Erik.

3 000 löpare som deltar är ett minimum för att loppet ska gå ihop ekonomiskt.

– 10 000 löpare är en maxsiffra vi har satt för Örebro. Men vi är glada om det blir hälften, säger Erik.

Dessutom behövs 450 deltagare som agerar som zombier och jagar löparna.

– Vi har redan 100-150 som vill vara zombier. Vi kommer att intervjua dem som engageras för att veta att de passar som zombier.

– Örebrokompaniet kontaktade oss och ville att vi genomför loppet i Örebro. Efteråt arrangerar vi en fest i Slottsparken, berättar Erik.

Loppet går 29 oktober, en vecka före allhelgonahelgen. Örebrokompaniet har fler planer för den veckan, men de är ännu inte klara.

Zombierun

I loppet Run for your lives i Örebro ska löparna ta sig fram en sträcka på ungefär sex kilometer utan att bli ”dödade” av zombies längs vägen. Löparna har tre liv i form av tre band på kroppen.

Längs sträckan finns dessutom scener som löparna ska klara, som krigszoner med rök och stridsvagnar, våldsamma epidemier och fält med lik, i form av säckar. Det är inte alltid den snabbaste som klarar sig bäst – utan den smartaste.