Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ge föreningar chans att driva fritids i Kumla

Låt föreningar i Kumla starta profilfritids. Det föreslår Moderaterna och Socialdemokraterna i en motion.

Annons

KUMLA. Det de båda partierna, som styr Kumla tillsammans, vill se är en modell som finns i Tyresö kommun sedan ett par år tillbaka.

– Vi vill fånga försöka fånga upp lite äldre barn som inte tycker att det är så roligt att gå till vanligt fritids, förklarar Andreas Brorsson (S), som skrivit motionen ihop med Oskar Svärd (M).

Avsikten är att barnen ska få en strukturerad eftermiddagssysselsättning i föreningars regi. Enligt Brorsson kan det handla om aktiviteter som barnen annars skulle göra lite senare på kvällen.

– Så det bygger naturligtvis på att det finns intresse från föreningarna att ta emot barn lite tidigare på dagen, säger Brorsson.

Tanken är att barn ska kunna välja fritids med en profil som ligger i linje med deras intresse. Föreningarna skulle få ett ekonomiskt stöd från kommunen i utbyte.

Motionärerna vill att Kultur- och fritidsnämnden och nämnden för livslångt lärande får i uppdrag att utreda hur en profilfritidsverksamhet kan se ut i Kumla, samt att ett pilotprojekt genomförs under två år.