Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa totalförstörd

En villa i Bångbro totalförstördes vid en brand under torsdagen. Vad som startat branden är ännu oklart.

Det var strax efter klockan sju på torsdagsmorgonen som en förbipasserande upptäckte att det kom rök ur huset på Kata Dahlströms väg i Bångbro och slog larm.

När räddningstjänsten kom till platsen var huset övertänt och brandmännen fick rikta in sig på att försöka få branden under kontroll.

Släckningsarbetet försvårades av att brandmännen inte kunde ta sig upp på husets övervåning eftersom trappan var helt sönderbränd.

Då det fanns uppgifter om att villan var obebodd valde räddningstjänsten därför att i stället utföra släckningsarbetet på våning två från en balkong.

Arbetet med att släcka branden pågick under flera timmar. Vid 14-tiden återstod endast eftersläckningsarbete och därmed kunde delar av räddningsmanskapet lämna platsen.

Vad som startade branden är oklart. Enligt vittnesuppgifter fanns det vare sig elektricitet eller eldstäder i huset. Uppgifterna har inte kunnat kontrolleras eftersom husets ägare inte gått att nå ännu.

– Om det inte ens finns ström i huset är det konstigt att det brinner så här.

– Men det ska polisen utreda, konstaterar Hans Hellström, brandförman vid räddingstjänsten i Kopparberg.