Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villapriserna i Örebro har ökat med tre tusen kronor i veckan sedan 2012: "Ökningen är större än snittpriset för en villa i Degerfors"

Villapriserna i Örebro län har ökat med 48 procent sedan 2012. Största ökningen har dock skett i Ljusnarsberg – en ökning med 122 procent.

Det är Fastighetsbyrån som, med hjälp av Mäklarstatistik, har tagit fram statistik över prisutvecklingen på villor under de fem senaste åren.

I Örebro län har priserna ökat med 48 procent. Den största enskilda ökningen har dock skett i Ljusnarsberg där priserna ökat med 122 procent. 2012 var snittpriset på en villa 361 500 kronor medan det i dag är 803 611 kronor.

”När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga prisökningar. Vi har tyvärr starka inlåsningseffekter då många villaägare drar sig för att flytta eftersom det ofta blir dyrare med en ny bostad – även om den är mindre. På vissa attraktiva orter med liten eller obefintlig nyproduktion blir det väldigt stort tryck på de villor som kommer ut på marknaden”, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

Sett i kronor är ökningen störst i Örebro kommun. På fem år har villapriserna i snitt ökat med 960 000 kronor – eller över tre tusen kronor per vecka.

”Det blir väldigt påtagligt när man tittar på den faktiska värdeökningen. Värdeökningen i Örebro på fem år är exempelvis högre än snittpriset för en villa i Degerfors”, fortsätter Johan Engström.