Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ville inte gå som Bosman

ÖSK:s motbud på Alejandro Bedoya var mer än dubbelt så högt som de tre miljoner kronor Rangers bjöd.
Nu kan bara en affär närmaste månaden ändra på villkoren.
– Alejandro ville verkligen inte gå som Bosman, så situationen är olycklig, säger Bedoyas agent Patrick Mörk.

Åsikterna bland NA:s läsare har varit många och högljudda kring Alejandro Bedoyas treårsavtal med Glasgow Rangers.

NA kunde på torsdagen berätta om att ÖSK-mittfältaren signat ett förhandsavtal med den skotska storklubben sedan klubbarna inte kommit överens om övergångssumman och Rangers dragit tillbaka sitt bud.

Enligt uppgifter till NA har Rangers vid två tillfällen bjudit runt tre miljoner kronor för Bedoya, vars kontrakt med ÖSK löper ut i höst. ÖSK svarade med ett motbud som var mer än dubbelt så högt.

”Fanns inte på kartan”

– Alejandro har aldrig haft som mål att gå som Bosman från ÖSK. Det fanns inte på kartan. Men samtidigt känns Rangers som en optimal klubb för ”Ale” och han vill verkligen spela där. Han vill inte gå till någon annan klubb. Så det fanns inget att göra när klubbarna inte kunde komma överens, säger Bedoyas agent Patrick Mörk som tillsammans med amerikanske agentkollegan Lyle Yorks var med ÖSK-mittfältaren när papprena skrevs på i Glasgow under torsdagen.

Missar försäsongen i Skottland– Det är klart att Alejandro är lite besviken. Att han inte kan åka över redan nu och vara med i förberedelserna inför säsongen. Det är så mycket lättare att komma in nu än om ett halvår.

Och även om Bedoyas egna avtal är klart kan en spelarförsäljning fortfarande bli av. Deadlinen där är fram till den sista augusti när transferfönstret stänger. Rangers skulle exempelvis kunna få ett ökat intresse i att få över Bedoya, som för övrigt kom till ÖSK som collegespelare 2009, i och med att Champions league-kvalet nu intensifieras. Andra tänkbara öppningar är skador i Rangers-truppen under försäsongen eller att klubbarna plötsligt kommer överens om en övergångssumma.

Kraftig löneökningFör Alejandro Bedoya, som varit ÖSK:s bästa spelare den här säsongen, skulle en försäljning inom kort inte bara innebära att han kommer snabbare in i sin nya klubb. Han skulle också få Rangers direkt som arbetsgivare, vilket skulle lyfta hans lön kraftigt, samt få snabbare svar om han beviljas arbetstillstånd i Storbritannien. Det kommer med största sannolikhet att prövas inom ett par veckor och därefter kanske också överklagas.

Landsman beviljades tillstånd

Ett nekat arbetstillstånd för Alejandro Bedoya skulle innebära att han tvingas leta ny klubb.

–Jag tror att det kommer att gå igenom. Rangers känner till sina traditioner och där finns Bedoyas kompis Maurice Edu som blev beviljad arbetstillstånd med ett liknande cv.

ÖSK:s utgående kontrakt

Sixten Boström, cheftränare.

Lars Mosander, assisterande tränare.

John Alvbåge, målvakt.

Simon Nurme, målvakt.

Peter Rosendal, målvakt.

Nordin Gerzic, mittfältare.

Per Johansson, mittfältare.

Erik Nilsson, mittfältare.

Fredrik Nordback, mittfältare.

Magnus Kihlberg, mittfältare.

Robin Staaf, anfallare.

Alejandro Bedoya, mittfältare (har skrivit förhandskontrakt med Glasgow Rangers).

Har lämnat:Michael Almebäck, mittback, såld till Club Brügge för knappt sex miljoner kronor.

Oskar Johansson, mittback, bröt i förtid. Till Karlslund i division 2.