Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villkorlig dom för övningskörande pappa

Villkorlig dom och 80 dagsböter. Det blev domen mot den pappa om övningskörde med sin dotter när en dödsolycka inträffade i Glanshammar i somras.

Annons

Pappan är skyldig till vållande till annans död samt förseelse mot trafikförordningen, enligt tingsrättens dom. Som handledare räknas han som förare av bilen och ses därför som ansvarig för olyckan.

Enligt tingsrätten brast pappan i uppsikt över den mötande trafiken.

Olyckan inträffade den 9 augusti förra året öster om Glanshammar, på länsväg 817. Flickan skulle göra en vänstersväng upp mot samhället, men varken hon eller fadern uppmärksammade den motorcyklist som kom farande på den andra körbanan. Mc-föraren tvärbromsade men lyckades inte undvika att krocka med bilen. Föraren, en 43-årig örebroare, dog omedelbart.

Ett vittne uppskattade att motorcyklisten körde i tillåtna 70 kilometer i timmen, medan ett annat vittne trodde att farten var högre än så. Båda såg dock mc-föraren i god tid och blev förvånade och förskräckta när de såg att flickan började svänga åt vänster.

Pappan och dottern har berättat att de hade fokus på en bil som stod i korsningen, på väg ut från Glanshammar. Den stod långt ut i korsningen och tog mycket av deras uppmärksamhet.

Först när flickan började svänga fick pappan syn på motorcyklisten. Han försökte varna dottern, men det var för sent.