Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindpinat lopp slog rekord

Det blåste rejält under onsdagskvällen när Fjugestaloppet genomfördes för andra året vid Sannabadet.

Annons

Dubbelt så många var föranmälda i år jämfört med förra året. Något som gladde arrangören Fjugesta IF. Sammanlagt deltog 350 löpare med knattar, ungdom, motion och tävling i dam och herrklass. Medarrangören Sannabadet kan också känna sig nöjd då det såldes en del glass och annat.

Nytt för i år är att Fjugestaloppet ingår i Löpex Sports långloppscup. Östansjö skidklubb blev tredje bästa klubb i länet förra året i cupen och de var förstås på plats.

– Det är bra att barnen kan springa och det finns distanser för vuxna också, säger Fredrik Sävhammar.

Ute på gräsmattorna slet några av arrangörer med att sätta upp nya plastbandsmarkeringar. Fast det dröjde inte förrän vinden slet sönder dem igen. Men alla löpare hittade i mål. Segrade i herrtävlingen gjorde Jonas Olofsson, Örebro AIK. Damernas tävling vanns av Gabriella Eliasson, IF Start.

Alla fick medaljer och priser gavs till de främsta i tävlingsklasserna. Dessutom kunde man på sitt startnummer vinna andra priser. Arrangörerna kände sig nöjda med antalet deltagare och finslipar på organisationen inför nästa års Fjugestalopp. För det lär det ju bli.

Här hittar du resultaten