Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinnarna på Peace Love

På torsdagskvällen avslutades Peace Love Film Festival i Örebro. En svensk lågbudgetfilm blev festivalens stora vinnare.

Annons

Tre av priserna (bästa regi, juryns pris samt publikens pris) gick till "Aerobics – A Love Story" av Anders Rune. Filmen som har officiell Sverigepremiär i dag handlar om förståndshandikappade Maria som finner kärleken. En berättelse om två korsande livsöden och deras gemensamma kamp mot en inte alltid så förlåtande värld.

Här är alla vinnare:

Bästa film: "The Wakhan Front" ("Ni le ciel ni la terre"), av Clément Cogitore (Frankrike)

Bästa regi: Anders Rune, "Aerobics – A Love Story" (Sverige)

Bästa kvinnliga skådespelare: Shira Haas, "Princess" (Israel)

Bästa manliga skådespelare: Jérémie Renier, "The "Wakhan Front"

Juryns pris: Marina Nyström för hennes gestaltning av Maria i "Aerobics – A Love Story", och till regissören och manusförfattaren Antti Heikki Pesonen för hans manus till "Headfirst" ("Päin Seinää").

I juryn ingick Katinka Faragó, Sverige, Dana Gourrier, USA, och Alexander Dunerfors, Sverige. Juryns motivering till festivalens meste vinnare: "Den här debuterande regissören skapade en häpnadsväckande miljö för sin process och de otroliga skådespelarna. Vi får sällan nöjet att se sådan kemi och naturliga relationer. Den hjärtevärmande berättelsen berörde oss alla. Han hade visionen och modet att utforska den universella längtan efter kärlek. Vi är stolta att belöna Anders Rune med årets pris för Bästa regi för 'Aerobics – A Love Story'."

Publiken fick också rösta och utsåg följande vinnare:

Publikens pris: "Aerobics – A Love Story" (Sverige)

Bästa barnfilm: "Molly Moon and the Incredible Book of Hypnotism", regi av Christopher N. Rowley (UK)

Bästa kortfilm: "French touch", av Cheng Xiaoxing (Kina)

Bästa dokumentär: "10 Billion - What's on your Plate?", av Valentin Thurn

Festivalen delade även ut sitt nyinstiftade pris Peace Love Film Festival Visionary Award – till regissören Justin Kelly för hans film "I Am Michael".