Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinster för Juggerlaget

Nyss hemkommen från lagets första internationella juggerturnering i Berlin är Järnboås IF Järnfalkars tränare Anders Stenquist mer än nöjd med resan. – Det har gått riktigt bra, säger han.

Annons

På ett stort gammalt flygfält vid namn Tempelhof, mitt i Berlin har Sveriges första juggerlag; Järnboås IF Järnfalkar, spelat sin första turnering.

– Vi vann fyra av nio matcher, säger Anders Stenquist och berättar att de placerade sig på plats 17 av de deltagande 27 lagen.

– Framför allt har vi lärt oss väldigt mycket, det var syftet med att åka dit, tillägger han.

I Järnfalkarnas grupp kom allt motstånd från Tyskland, men även Franska lag deltog i turneringen som man hoppas kunna besöka även nästa år.

– Det har varit fantastiskt roligt, vi siktar på att kunna åka nästa år också, säger Anders Stenquist och berättar att man även passat på att marknadsföra bygden på sin resa.

– Vi hade med oss lite material om Järnboås. Det är tack vare inflyttning vi alls har fått lära oss sporten Jugger och vi hoppas att fler ska vilja flytta till orten.

För Örebrolaget Evil Eye, som inspirerats av Järnboås IF att starta sitt eget lag, gick turneringen inte fullt lika bra. De kom på 27:de plats efter förlust i alla sina matcher.