Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinterns värsta olycksdag

Snökaoset på vägarna i länet ställde till det ordentligt i trafiken under onsdagen.
– Jag tror det här har varit den värsta olycksdagen under den här vintern, säger Lotta Lindblad, länsvakthavande befäl vid polisen i Örebro.

– Det har varit en blandad kompott med olyckor. Det har varit både lastbilar och bussar som kört av vägen och krockat. Men främst har det varit personbilar som råkat illa ut, säger Lotta Lindblad.

Från klockan 06.45 till klockan 15.45 rapporterades 23 olyckor in till polisen. Men antal drabbade fordon är betydligt fler. Vid många tillfällen var nämligen flera bilar inblandade i samma olycka. Sammanlagt kan det röra sig om över 40 fordon som varit inblandade i olyckorna.

Seriekrock

På vissa håll orsakade avåkningarna seriekrock. Det värsta tillfället var vid tiotiden på morgonen vid Kumlaavfarten på E20.

– Det var olyckor i båda riktningarna. Flera bilar körde av vägen och in i mitträckena. Det orsakade stopp i trafiken och det var rörigt på plats, säger Lotta Lindblad.

Det var ingen som kom till allvarligt skada i olyckorna. De flesta fordonen körde ner i diket eller kraschade in i mitträckena. Många bilar fick dock ordentliga plåtskador.

"Fruktansvärt väder"

Flest olyckor rapporterades in på eftermiddagen när människor slutade jobbet och gav sig ut på vägarna.

– Det har varit ett fruktansvärt väder för trafiken. Det har blåst samtidigt som det fallit ned snö. Det har varit moddigt och besvärligt på vägarna, säger Lotta Lindblad.

Polisen har haft fullt upp med att rycka ut till olycksplatserna.

– Många olyckor föranleder inte att vi behöver göra något. När vi kommer ut till olycksplatserna försöker vi i första hand att hjälpa de drabbade samt att förhindra att flera olyckor inträffar, säger Lotta Lindblad.