Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Virushotet borde väl stoppa installationsjobb

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Med hänsyn till spridningsrisker av coronaviruset kommer inte ens mina barn hem till mig.

Nu ämnar Öbo skicka folk från lägenheter till lägenheter för att installera mediaboxar. Detta ifrågasätter jag - i dessa coronatider ! Synes mig vara högst anmärkningsvärt! Om så ändå nödvändigtvis måste ske (i så fall varför!) :

Jag skulle kanske kunna tillhandahålla skyddsvantar i plast – men skulle Öbo kunna se till att installatörerna vid besök bär munskydd ?

Några garantier för att de inte bär med sig smittan lär ju inte kunna ges.

”Flerfaldig riskgruppsindivid”

Örebro

Om du tillhör en riskgrupp och inte kan ta emot våra installatörer, ber vi dig avböja besök när vi aviserar dig.

Svar direkt:

Coronavirusets framfart innebär oro för många av oss, eftersom ingen riktigt vet vad som ska hända, och inte minst är det besvärligt för våra äldre som i vissa fall inte ens kan ta emot besök av sina nära och kära. Det har vi stor förståelse och respekt för. Vår utgångspunkt i vårt arbete är att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, som säger att vi ska skydda riskgrupper, bara utföra arbete om vi som personal är friska och bara gå hem till hyresgäster som är friska. Utifrån det tror vi att vi kan hålla igång de flesta av våra stora projekt, i alla fall än så länge. Vi tar nya beslut allteftersom läget förändras och det kommer nya direktiv. Att ställa stora projekt på vänt, om det inte är nödvändigt, kan bidra till att försvåra ett redan allvarligt ekonomiskt läge i samhället för många verksamheter. I fallet med installation av mediaboxar till cirka 15 000 hyresgäster kan det betyda att vissa av våra hyresgäster inte får tillgång till tv efter 1 mars 2021.

Om du tillhör en riskgrupp och inte kan ta emot våra installatörer, ber vi dig avböja besök när vi aviserar dig. Om du känner dig osäker på om vi ändå kan komma till dig, är du varmt välkommen att höra av dig till oss, för att hitta en lösning som du känner dig trygg med.

Harriet Arnold

kommunikation & marknadsföringschef

Örebrobostäder AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel