Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visa att Kinas övergrepp är fel

Den 20 juli hade det gått 22 år sedan Kinas kommunistregim inledde förföljelsen av Falun Gong. Planen var att utplåna den andliga metoden på några månader.

Så blev det lyckligtvis inte; Falun Gong utövas alltjämt runt om i Kina och i hela världen; utövarna strävar dagligen efter att leva enligt ledorden sanning, godhet, tålamod och förbättra såväl fysisk som psykisk hälsa.

Utifrån vad man läser i svensk media kunde man tro att förföljelsen har upphört. Men förtrycket och dödandet pågår fortfarande i stor omfattning.

Kinas kommunistregim är hyperkänslig för allt som har med Falun Gong att göra och det räcker att en kines delar ut ett informationsblad om förföljelsen för att han eller hon ska fängslas. Tusentals utövare torteras, mördas och faller offer för organskörd. Och även om många kineser anser att Falun Gong är bra och att förföljelsen är fel, ska man inte tro att kommunistpartiet kommer att upphöra med förtrycket.

Den demokratiska utveckling som många hoppades på när Kina började växa ekonomiskt har uteblivit. Kinas kommunistregim är och kommer alltid att förbli kommunistisk.

Därför finns det inget annat sätt att förändra Kina än att ta avstånd från Kinas kommunistparti, avbryta ekonomiska och andra samarbeten med den röda draken och visa att vi inte längre accepterar övergrepp mot oskyldiga människor.

Maria Hellström

Falun gongutövare Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel