Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visst finns det rätt och fel sida i Hallsberg

hallsberg Lilla Hallsberg är tydligt uppdelat i norr och söder. Jag flyttade till orten för 20 år sedan och trodde givetvis att folk skojade om ”rätt” och ”fel” sida i Hallsberg. Det är ju knappast tal om en större stad, men visst menade folk allvar.

Det absolut värsta med det hela är att kommunpolitiker och tjänstemän också agerar efter detta. Händer något ofördelaktigt på den södra sidan järnvägen åtgärdas det omgående, men det gäller definitivt inte på norr.

Jag har ett tydligt exempel. För cirka tio år sedan byggdes ett vindskydd vid Stocksätterspåret. Det skulle nyttjas av en förskola med ”ur och skur-pedagogik”.

Verksamheten övergavs för cirka fem år sedan och sedan dess har vindskyddet varit tillhåll för ungdomar, missbrukare och allmänt ”tveksamma” individer.

Det är nedklottrat, bränt och på morgnarna kan man hitta allehanda skräp som exempelvis sönderslagna spritflaskor och ölburkar.

Jag har flertalet gånger kontaktat ansvariga politiker och tjänstemän, men svaret har varit att rivningen är på gång. Enligt protokoll från kommunfullmäktige fattades beslut om rivning för två år sedan, men den skamfilade skräphögen står kvar.

Hade vindskyddet stått på södra sidan hade det rivits veckan efter fattat beslut, men nu när det står på norr kvittar det.

Den nattliga aktiviteten med stök och skrik når ju knappast politikernas öron på den södra sidan av Hallsberg.

Jag hoppas att något händer, eller ska jag behöva gå dit med kofot och riva det själv?

Johan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel