Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visst, jag vill också resa – men det är omodernt att välja flyg

Det finns visst ett ”stort sug” bland oss 50-plussare, att få åka iväg på charterresor. Jodå, jag längtar också efter att få åka iväg, men inte med flyg. Det känns ju lite omodernt.

Jag känner faktiskt inte en enda person som har tänkt flyga iväg för att få lite sol, mat och bad när det blir okej att resa igen. Däremot känner jag många som är medvetna om vilka utsläpp en flygresa innebär och som därför väljer andra sätt att resa och uppleva. Det känns hoppfullt. God mat, sol och bad och trevliga människor finns ju lite överallt, inte bara där charterflygen landar.

Det är skönt att det finns så många människor, i alla åldrar, som har fattat att solen inte bara finns långt borta på platser som vi måste flyga till.

Det är skönt att vi kan börja röra på oss så smått igen, och planera nästa reseäventyr, på ett hållbart sätt.

Det är skönt att veta att om vi alla hjälps åt att minska utsläppen så finns det en chans att vi klarar av att bromsa en del av klimatförändringarna.

Vi vill ju inte äventyra framtiden för dem som är unga nu.

Anita Erlandsson

aktiv i Vi håller oss på jorden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel