Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vivalla bibliotek stängdes på grund av bråk

Strax efter lunchtid på tisdagen fick Vivalla bibliotek stänga.– Det blev för många barn och för bråkigt, säger Fehime Bodur, sektionschef.

Vivalla skola hade halv studiedag och många av de lediga eleverna tog sin tillflykt till biblioteket i stadsdelen. Till slut hade biblioteket runt 50 barn i lokalerna.

– Personalen ringde till mig och larmade om högljuddhet och bråk. De kände sig otrygga. Jag beslutade då att de skulle släcka lamporna och se till att alla lämnade biblioteket, berättar Fehime Bodur, sektionschef vid Örebro stadsbibliotek.

Fehime Bodur förklarar att det inte handlade om allvarliga bråk. Det blev bara för många barn, mycket och höga ljud och väldigt stökigt.

– Vi stängde också för barnen och andra besökares skull. Vi var rädda att det kunde urarta.

Hon säger att det inträffat incidenter tidigare då äldre barn varit inne på biblioteket.

– Många barn söker sig hit eftersom de inte har någon annanstans att ta vägen. Vi måste tillsammans med skola, fritidsgården och andra hitta fler aktiviteter för barnen i Vivalla.

På onsdag är biblioteket öppet som vanligt igen.