Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vivallaföretag till final i stor entreprenörstävling

I samband med årets Almedalsvecka avgörs entreprenörstävlingen Serendipity Challenge 2017. Bland de 50 finalisterna finns Vivallabaserade Transfer Galaxy.

Fintech bolaget Transfer Galaxy har sin bas i Vivalla och arbetar med pengaöverföringar från Sverige till utvecklingsländer, en sorts internationell swish-tjänst.

Miljontillskott för Vivallaföretaget – värderas nu till 42 miljoner: "Öppnar upp för oss att expandera i Europa"

NA har tidigare berättat om företaget som i år fick ta emot priset Årets innovation på Örebrogalan.

Nu tävlar bolaget mot 49 andra i tävlingens final som hålls under Almedalsveckan. Närmare 400 bidrag från hela norden har kokats ned till 50. Av dessa kommer 24 av bolagen att få presentera sina idéer på plats för finaljuryn och de sju bästa går vidare för att göra upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”.

Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket av ett värde om 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen som reser till Silicon Valley.

”Årets finalfält är det starkaste och bredaste hittills. Alla bolag har potential eller är på god väg att revolutionera sina respektive industrier och många har redan hunnit få fäste internationellt vilket är ett kvitto på innovationskraften bland nordiska entreprenörer,” säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef för Serendipity Challenge, i ett pressmeddelande.