Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-backen får lämna Örebro Hockey

Örebro Hockey är i full gång med lagbygget inför kommande säsong. En som inte verkar ingå i framtidsplanerna är Jakub Krejcik.– Min känsla är att jag får lämna, säger den offensive backen.

Annons

I det tjeckiska landslagets planer ingår han, men inte i Örebros. Jakub Krejcik sitter på ett utgående kontrakt och ännu har inga diskussioner om förlängning inletts.

– Jag har inte fått några erbjudanden ännu, varken från Örebro eller från någon annan klubb, säger Krejcik.

Krejcik har gjort två säsonger i Örebro. Under senaste säsongen blev det 18 poäng framåt – ett bra facit – men hela minus 20 i plus-/minusstatistiken. Nu tror han själv att han gjort sitt i Örebro.

– Jag vet inte riktigt och har inte pratat med någon. Det är upp till Pontus (Gustafsson, sportchef i Örebro) och min agent. Men vi hade ett snack efter säsongen och då var min första känsla att jag skulle få lämna. Pontus sa inget då om att vi skulle prata framöver eller så, utan det var bara hej då.

Trots att det mesta pekar på att han lämnar har 24-åringen endast gott att säga om sin (gamla) klubb.

– Jag gillar verkligen Örebro och Sverige överlag. Jag har haft två bra år här och lärt mig mycket. Sånt är hockeylivet, man vet aldrig hur framtiden ser ut. Jag är varken ledsen eller överraskad utan det är normalt att man spelar några säsonger sen går vidare, säger han och fortsätter:

– SHL är en fantastisk liga och det är väldigt hög levnadsstandard i Sverige. Jag hade gärna stannat här.

Inte heller centern Anders Eriksson ryktas få nytt kontrakt av klubben han tillhört de fyra senaste säsongerna även om han säger betydligt mindre än Krejcik.

– Ingenting är klart. Jag avvakatar besked från min agent som sköter allt sånt, sen tar jag det därifrån. Jag har ingen brådska utan det är viktigt att allt går i rätt ordning och sker på ett bra sätt enligt mig. Klart det hade varit kul att vara kvar, det är en bra klubb och jag trivs i stan. Annars är det bara att leta ny klubb, det är så hockey fungerar, säger Eriksson.

Klubben har gjort klart med centern Tom Wandell och även centrarna Gustaf Franzén och Siim Liivik och Michael Haga ryktas in, hur påverkar det din plats?

- Det är inget man tänker på. Jag hade en bra säsong i min roll, i boxplay och så. Lag har haft sju-åtta centrar förut.

Även reservmålvakten Henrik Lundberg säger att han inget vet om framtiden.

– Inget är bestämt ännu. Vi pratar fram och tillbaka och det är viktigt att det blir rätt för dem, säger Lundberg.

Den 25-årige göteborgaren har gjort fyra säsonger i Örebro och varit med under hela SHL-resan. Totalt har det blivit 40 SHL-matcher.

– Jag är nöjd. Tycker att jag tagit steg varje år, säger Lundberg som gjort sig känd som något av Frölundadödare.

– Men man vill ju bli lite mer ihågkommen än så i den här klubben, säger Lundberg.

Joonas Jalvanti, som gjorde matcher för det finska landslaget under säsongen går också en oviss framtid till mötes.

- Jag vet ännu inte vad som kommer hända i framtiden. Jag vet inte var jag kommer spela nästa säsong och det finns olika alternativ. Men jag gillar Örebro både som klubb och stad så det är absolut ett alternativ.

Har du varit i kontakt med Örebro?

- Det har jag inga kommentarer till.

Annons