Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikanska kan ersätta Håård

Örebro Volleys säsong är inte över, men redan nu börjar man planera för nästa. I morgon ska klubben sitta i ett möte med amerikanskan Jessa Canfield som är aktuell att ta över som tränare för elitlaget.

Annons
Jonas Håård.

– Jag är väldigt intresserad och känner mig redo för elitserien, säger Canfield till NA.

Örebro Hockeys starke man Mikael Fahlander har tillfälligt löst den ekonomiska biten. Kvar återstår vem som ska leda Örebro Volley kommande säsong där lagets nuvarande tränare Jonas Håård inte är självskriven.

– Han är intresserad av ett år till, men då måste det vara en fortsatt heltidsanställning. Och i dagsläget är det tveksamt om vi har råd med det, säger Örebro Volleys ordförande Olle Anfelt.

Den ekonomiska situationen i Örebro Volley är välkänd och gör att klubben redan nu börjar titta på andra lösningar på tränarsidan.

”Väldigt intresserad”

Ett hett namn är den 31-åriga amerikanskan Jessa Canfield som i två års tid tränat KFUM Malmös damlag i division 1. I morgon sitter hon i ett första möte med Örebro för att diskutera ett eventuellt tränaruppdrag, troligtvis för elitlaget.

– Jag är väldigt intresserad och känner mig redo för elitserien. Men allt handlar om att jag och klubben måste komma överens, säger Jessa Canfield.

Anledningen till Örebros intresse för amerikanskan är främst att hon kommer flytta till staden i augusti då hennes man fått arbete här. Dessutom besitter hon en mängd rutin som tränare, främst från USA där hon verkat i drygt åtta år.

– Jag spelade volleyboll på collegenivå, men var tvungen att sluta på grund av en axelskada. Sedan dess har jag varit tränare för klubbar i delstaten New York innan jag kom till Sverige.

Olle Anfelt påpekar dock att ingenting är klart angående tränarfrågan. Håård är fortfarande ett alternativ och Canfields roll som huvudtränare för elitlaget är inte självklar, menar han.

– Hon kan vara en pusselbit i organisationen. Vi har ju även vårt juniorlag KFUM att tänka på och vi vill minska gapet mellan dem och A-laget. Ronny Johansson är tränare där i dag och hans kompetens vill vi också gärna behålla i klubben.

Men någon förändring blir det på tränarsidan, eller?

– Ja, förändra kommer vi göra till nästa säsong. Sedan vad det blir vet jag inte i dagsläget. Jessa är självklart ett intressant namn men vi är fortfarande i ett tidigt stadie, säger Olle Anfelt.

Mer läsning

Annons